Καλυμμένες -εν μέρει- από φυτά ή από ηλιακούς συλλέκτες που θα παράγουν ηλεκτρισμό και θα ωφελούν οικονομικά τις επιχειρήσεις, θα πρέπει να είναι εφεξής οι στέγες στα κτίρια που χτίζονται σε εμπορικές ζώνες στη Γαλλία.
Αυτό ορίζει ο νόμος που «πέρασε» από το Κοινοβούλιο της χώρας.
Οι «πράσινες» στέγες έχουν μόνωση και θετική ενεργειακή απόδοση και μειώνουν την ποσότητα της ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση ενός κτιρίου το χειμώνα και τον κλιματισμό του το καλοκαίρι.
Επίσης διατηρούν το νερό της βροχής, βοηθώντας έτσι στην αντιμετώπιση προβλημάτων με την απορροή υδάτων, ενώ ευνοούν και τη βιοποικιλότητα. Παράλληλα προσφέρουν στα πουλιά μέρος για να φωλιάζουν.
Οι «πράσινες» στέγες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στη Γερμανία και την Αυστραλία, ενώ το 2009 στο Τορόντο υιοθετήθηκε παρόμοιος κανονισμός για την παρουσία τους σε βιομηχανικά και οικιστικά κτίρια». (πηγή:http://www.protothema.gr)
Επειδή στην μπανανία που ζούμε δεν πιστεύω ότι η δικιά μας γενιά θα προλάβει να ζήσει κάτι παρόμοιο, εύχομαι τουλάχιστον οι μελλοντικές γενιές να είναι σε θέση να απολαύσουν παρόμοιες και ίσως καλύτερες καινοτόμες περιβαλλοντικές επενδύσεις. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να καταφέρουμε ως λαός να απεμπλακούμε από συντηρητικά σύνδρομα και πισωγυρίσματα που κρατούν την κοινωνία αγκυλωμένη και την οικονομία στάσιμη.