Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ο Παπανδρέου για την «Πράσινη Ανάπτυξη»

«Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, ελληνικής καταγωγής και Έλληνες της Διασποράς, αναφέρθηκε στα δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το οικονομικό μοντέλο θα πρέπει να στραφεί σε μια άλλη αντίληψη, η οποία θα βασίζεται στην «Πράσινη Ανάπτυξη», με παράλληλη αλλαγή θεσμών, νόμων, πρακτικών του παρελθόντος και εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις(Βλ. σχετικά..)

Μέσα στο ασταθές οικονομικό περιβάλλον που βρισκόματε είμαι περίεργος να δω κατά πόσο η κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει, έστω και στον ελάχιστο δυνατό βαθμό, τις προεκλογικές της εξαγγελίες για «πράσινη» ανάπτυξη. Σαφέστατα και υπάρχει πίστωση χρόνου καθώς το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων μηνών διακυβέρνησης σπαταλήθηκε στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων οικονομικής «διάσωσης» της χώρας. Τώρα όμως που άρχισε να «ρολάρει»(;) η κατάσταση στα οικονομικά, περιμένουμε τις δυναμικές ενέργειες της κυβέρνησης που θα δώσουν ώθηση στον τομέα των «πράσινων» επενδύσεων.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση πρέπει να έχει υπόψη της ότι μετά τα 5,5 χρόνια γαλάζιας διακυβέρνησης, με τα γνωστά αποτελέσματα, οι πολίτες δεν πρόκειται να δώσουν στον Κο Παπανδρέου αντίστοιχη πίστωση χρόνου....!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου