Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Λέει ναι στις έρευνες αλλά ζητάει... προδιαγραφές ο Αρσένης

«Να γίνουν οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο λέει τελικά ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, αλλά με αυστηρές προδιαγραφές.
Ο κ. Αρσένης προκάλεσε σάλο στο κόμμα του όταν προ ημερών κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν, καταγγέλλοντας ουσιαστικά την Ελλάδα ότι δεν φρόντισε, ώστε στο πλήρωμα του νορβηγικού ερευνητικού σκάφος αντί για δύο, να είναι επτά οι παρατηρητές κητωδών.Μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα επανέλαβε ότι πρέπει η νορβηγική εταιρεία να προσλάβει άλλους πέντε παρατηρητές και να μη δείχνει περιβαλλοντική ευαισθησία μόνο στα νορβηγικά ύδατα.» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

Είπε το αυτονόητο και έπεσαν πολλοί να τον «φάνε». Μίλησε δημόσια για την τήρηση κανόνων που αφορούν στην προστασία θαλασσίου περιβάλλοντος και προκάλεσε σάλο επειδή έθιξε πολιτικά πρόσωπα και αποφάσεις ή καλύτερα επειδή για μία ακόμη φορά παρουσίασε την γύμνια μας στο θέμα περιβάλλον και τήρηση κανόνων.
Προσωπικά αυτό που με ενόχλησε περισσότερο είναι ο καταιγισμός ειρωνικών σχολίων*, αρκετά εκ των οποίων ανώνυμα,  που δέχτηκε μέσω του διαδικτύου ο εν λόγω ευρωβουλευτής. Σχόλια που το μεγαλύτερο μέρος τους πηγάζει από το γνήσιο «αθάνατο» Ελληνικό DNA το οποίο περιέχει άφθονη δόση ζηλοφθονίας, ωχαδερφισμού, ξερολίασης και οπορτουνισμού. 
Δεν θα μπω στον κόπο να αναφέρω ξανά ότι στο κομμάτι προστασίας περιβάλλοντος και τήρησης κανόνων είμαστε μία απέραντη «Μπανανία». Αυτό που με λύπη μου διαπιστώνω είναι ότι παρά τα δεινά που περνάμε ως λαός τα τελευταία χρόνια και τις διαπιστώσεις που έχουν γίνει για τις αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, πάρα πολλοί από εμάς δεν αλλάξαμε μυαλά και συνεχίζουμε να σκεπτόμαστε και να δρούμε στα πλαίσια του ίδιου παλιού κακού παρελθόντος. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον και αυτό δεν έχει να κάνει με κανένα ΔΝΤ ή ΕΕ, αλλά πολύ περισσότερο αφορά στην ίδια κακή νοοτροπία που υπάρχει βαθιά ριζωμένη στον Ελληνικό λαό και αντανακλάται καθημερινά στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

* (1) iefimerida
   (2) newsit




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου