Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Δυναμική δράση της Greenpeace για τη σωτηρία του κόκκινου τόνου στη Μεσόγειο!

«Ένας ακτιβιστής της Greenpeace τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι μετά την επίθεση ενός ψαρά με την αιχμηρή άκρη ενός γάντζου. Επίσης, το πλήρωμα των σκαφών έσκισε με μαχαίρι και βούλιαξε δύο από τα εφτά φουσκωτά της Greenpeace!
Σε δυναμική δράση προχώρησαν χτες το απόγευμα οι ακτιβιστές της Greenpeace, προκειμένου να σταματήσουν την αλιεία του κόκκινου τόνου στη Μεσόγειο.» (Βλ. σχετικά..).

Παρόλο που η αγαπητή μας GreenPeace έχει απόλυτο δίκιο σ' αυτά που αναφέρει για την αλιεία και διαχείριση του ερυθρού τόνου, εντούτοις ο τρόπος αντίδρασής της δεν μπορώ να πω ότι είναι ο ενδεδειγμένος. Το να πραγματοποιείς εφόρμηση σε ένα αλιευτικό σκάφος το οποίο ασκεί νόμιμα αλιεία τόνου ενδεχομένως να επιφέρει και τα αντίθετα αποτελέσματα απ' αυτά που επιδιώκονται. Και εδώ που τα λέμε εάν δεν υπήρχε και ο τραυματισμός του ακτιβιστή, ίσως το θέμα να μην είχε πάρει τόση έκταση.
Η ουσία του προβλήματος εντοπίζεται στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που υπάρχουν γύρω από το εμπόριο αυτού του ψαριού και βέβαια στην ανικανότητα ή αδιαφορία των υπεύθυνων φορέων που είναι αρμόδιοι(;) για την διαχείριση της αλιείας και εμπορίας του τόνου. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η δράση της GreenPeace καθώς και στην ευαισθητοποίηση του κόσμου. Την οποιαδήποτε επέμβασή τους στα αλιευτικά σκάφη ας την φυλάξουν για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει εντοπισμένη παράνομη ή καταχρηστική αλιεία και τότε να είναι σίγουροι ότι όλοι θα τους στηρίξουν 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου