Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Stop στις Βιτζότρατες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ένα δυνατό όχι είπε σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος για την Αλιεία κα. Μαρία Δαμανάκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απορρίπτοντας το αίτημα της Ελλάδας για ακόμη μια παράταση στη λειτουργία της βιντζότρατας.» [Βλ. σχετικά άρθρα (1), (2)].

Ένα μεγάλο μπράβο στην Κα Δαμανάκη για την στάση που κράτησε στο συγκεκριμένο θέμα!! Όσο για τα «λαμόγια» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τι να πω............; Τόσα χρόνια έχουν αποδείξει με τις πράξεις τους εάν τους ενδιαφέρει η προστασία του θαλάσσιου πλούτου και η αειφορία της αλιείας ή απλώς η άσκηση μικροπολιτικής.
Επειδή είμαι σίγουρος ότι οι αντιδράσεις θα είναι έντονες, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την χώρα, εύχομαι η απόφαση αυτή της Κας Δαμανάκη να μην κλονιστεί.....!
Και πριν κλείσω μια φιλική διευκρίνηση προς την Κα Μπατζελή. Η πράσινη ανάπτυξη έχει ως βάση της την προστασία του περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου η προστασία των θαλασσίων οικοσυστημάτων θα έπρεπε να λειτουργεί ως γνώμονας για την λήψη οποιασδήποτε απόφασης ή κατάθεση πρότασης που αφορά στην ανθρώπινη παρέμβαση στην θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα. Μελλοντικά εύχομαι να μην το (ξανα)ξεχάσετε....!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου