Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Βιολογικός Μήθυμνας. Τελικά μόνο η δικαιοσύνη θα δίνει λύσεις...;

Έχω την αίσθηση ότι εκεί στον Δήμο Λέσβου είτε δεν βάζουν μυαλό με τίποτα είτε η αδιαφορία τους για τον τόπο ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι ενώ επί τρία συναπτά έτη οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού Μήθυμνας υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου - εν γνώσει όλων των αρμοδίων -  ουδείς ασχολείται σοβαρά με την οριστική λύση του προβλήματος. Το αποτέλεσμα είναι τα λύματα που συγκεντρώνονται, ειδικά κατά την θερινή περίοδο, να διοχετεύονται οπουδήποτε βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και κατά κύριο λόγο στην Αρχαία Μήθυμνα και τον Πλατύ Γιαλό. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί κατά τους θερινούς μήνες σημείο που αρκετοί τουρίστες επιλέγουν για περίπατο, μπάνιο, φωτογραφία κ.λ.π, ενώ στην θαλάσσια έκταση συντελείται και επαγγελματική αλιεία.
Μετά το πρόσφατο περιστατικό με τα λύματα στην Σκάλα Συκαμιάς, που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του προέδρου της ΔΕΥΑΛ, αναρωτιέμαι εάν για κάθε αντίστοιχη περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών ώστε να πράξουν οι υπεύθυνοι το αυτονόητο. Κρίμα πραγματικά για αυτόν τον όμορφο τόπο.
Οι παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο τραβήχτηκαν στις 09/06/2014. «Θαυμάστε» μόνο το οπτικό μέρος, γιατί δυστυχώς η τεχνολογία δεν μου επιτρέπει να μεταφέρω και το «θεσπέσιο άρωμα» της περιοχής!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου