Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Στοπ στις «μηχανότρατες»;;;;;;;;

«Μηχανότρατες τέλος από 31η Μαΐου 2010... Τα 330 αλιευτικά σκάφη αυτής της κατηγορίας, που δραστηριοποιούνται στις ελληνικές θάλασσες ,θα πρέπει να στραφούν μέχρι τότε προς άλλο τύπο αλιείας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη απέναντι στη Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδος.» (Βλ. σχετικό άρθρο..)

Προσπαθώ να καταλάβω ποιος έκανε το λάθος και στο ανωτέρω άρθρο της εφημερίδας έχει αναγραφεί η λέξη ''Μηχανότρατες'', ενώ το θέμα αφορά στο εργαλείο ''Τράτα'' ή ''Βιτζότρατα''. Είναι κρίμα πάντως να γίνονται αυτού του τύπου λάθη, τα οποία δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και ενδεχομένως μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις, χωρίς ουσιαστικό λόγο, από την ομάδα των αλιέων που νομίζει ότι θίγεται.
Πάντως πέρα από τα προαναφερόμενα είμαι πολύ περίεργος να δω εάν η Κα ΔΑΜΑΝΑΚΗ, πριν δεσμευτεί απέναντι στη Συνομοσπονδία αλιέων Ελλάδος, φρόντισε να συζητήσει λεπτομερώς το θέμα με την αρμόδια Υπουργό Κα ΜΠΑΤΖΕΛΗ! Επίσης επειδή ζούμε στην Ελλάδα, όπου τα πολλά και εύκολα λόγια σαφέστατα υπερτερούν των πράξεων, νομίζω ότι η Κα ΔΑΜΑΝΑΚΗ θα έπρεπε να είναι προσεκτικότερη ως προς τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει, διότι μπορεί και να εκτεθεί!!
Εύχομαι πραγματικά να είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας θα εφαρμόσει την Κοινοτική νομοθεσία στον τομέα της αλιείας χωρίς οι διάφορες μικροπολιτικές να αποτελέσουν εκ νέου τον κυρίαρχο παράγοντα στην λήψη αποφάσεων. Μέχρι να το δω όμως στην πράξη έχω κάθε δικαίωμα να είμαι πολύ επιφυλακτικός, ίσως και απαισιόδοξος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου