Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ανατροπές από Τίνα στις επενδύσεις για θαλάσσια αιολικά πάρκα

«Μία σημαντική αλλαγή πλεύσης στα ισχύοντα σε σχέση με την δημιουργία υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην χώρα μας σημειώνεται με το νομοσχέδιο για την ενίσχυση των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) που πρόκειται να καταθέσει αυτήν την εβδομάδα στην Βουλή η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα. Τίνα Μπιρμπίλη.
Και αυτό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο παίρνει πάνω του όχι μόνο την αδειοδοτική διαδικασία αλλά και την εκπόνηση των μελετών για την δημιουργία υπεράκτιων αιολικών πάρκων σε περιοχές που το ίδιο θα επιλέξει.» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

Επειδή στην Ελλάδα όλοι μας γνωρίζουμε λίγο πολύ το τι σημαίνει Δημόσιο και Γραφειοκρατία, εύχομαι στην συγκεκριμένη περίπτωση η εμπλοκή του Δημοσίου να δίνει ώθηση στην διαδικασία εκπόνησης των μελετών και υλοποίησης των έργων και να μη αποτελέσει τροχοπέδη. Σε αντίθετη περίπτωση οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σαφέστατα θα πέσουν έξω.
Αναρωτιέμαι εάν θα ήταν καλύτερα, ο ρόλος του Δημοσίου να είναι καθαρά εποπτικός, με την προϋπόθεση βεβαίως να έχουν τεθεί αυστηροί όροι και προδιαγραφές για την αδειοδότηση εν λόγω έργων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου