Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ανεξάντλητη ενέργεια με μηδαμινό κόστος από Έλληνες επιστήμονες

«Μια επαναστατική τεχνολογία παραγωγής ενέργειας από σύντηξη υδρογόνου και νικελίου που ανέπτυξε η ελληνική εταιρεία Δευκαλίων (Defkalion Green Technologies SA) υπόσχεται άφθονη ενέργεια με μηδαμινό κόστος.
Συγκεκριμένα, η Defkalion Green Technologies S.A., χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη το νικέλιο (το οποίο η χώρα μας έχει σε αφθονία) και το υδρογόνο.
Η σύντηξη των δύο στοιχείων σε ελεγχόμενες συνθήκες που παράγει ενέργεια πολλαπλάσια ακόμα και κατά 14 φορές της αρχικής.
Όπως δήλωσαν στο “Βήμα” οι υπεύθυνοι της εταιρείας, “με ένα κουτί του μισού κυβικού μέτρου των 45KW, με κόστος περίπου 5.500 ευρώ θα μπορούμε να έχουμε απεριόριστη ενέργεια για το σπίτι μας”.» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

Σαφέστατα και δεν αποτελεί έκπληξη ότι κάτι καινοτόμο στον τομέα της επιστήμης, τεχνολογίας κ.λ.π., προέρχεται από «Ελληνικά μυαλά». Το «δυστύχημα» είναι ότι αυτές οι καινοτομίες καλούνται να αναπτυχθούν και να προωθηθούν σε ένα πολύ αφιλόξενο, για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, περιβάλλον όπως είναι το Ελληνικό. Έτσι συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι αυτό: «Η απραξία του παρηκμασμένου ελληνικού κράτους ουσιαστικά έδιωξε την εταιρεία από την Ελλάδα και η Δευκαλίων αναζητά την αναγνώριση στο μακρινό Βανκούβερ του Καναδά».
Κρίμα, γιατί ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για εναλλακτική παραγωγή ενέργειας σε μια εποχή που σε παγκόσμιο επίπεδο οι πάντες «ψάχνονται» πάνω στον συγκεκριμένο τομέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου