Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

“Σβήνοντας” τα αποτσίγαρα στις παραλίες – Ημερίδα του Life Ammos

«Με αφορμή την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου LIFE AMMOSΟλοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τον περιορισμό  των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες”, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Σβήνοντας» τα αποτσίγαρα από το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.
Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 και ώρα 9 π.μ., στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Μεσογείων 119), με στόχο την παρουσίαση, αποτίμηση και αξιολόγηση της υλοποίησης του έργου και παράλληλα την ανάδειξη του παγκόσμιου προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης, με επίκεντρο τα απορρίμματα καπνιστών(Βλ. σχετικά..)

Αναρωτιέμαι εάν στην ημερίδα θα συμμετάσχουν και αυτοί που πρέπει να ακούσουν - πολίτες και φορείς - για το πρόβλημα της ρύπανσης των ακτών με αποτσίγαρα, ή απλώς θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη παρουσίαση με παρευρισκόμενους αυτούς που ούτως ή άλλως δεν αποτελούν μέρος του συγκεκριμένου προβλήματος. Κάποια στιγμή ας συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι η ρύπανση των ακτών με κάθε λογής απορρίμματα δεν αποτελεί μόνο αισθητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που όλοι μας, λίγο-πολύ,  βρισκόμαστε σε κάποια παραλία για να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Το που καταλήγουν τελικά πολλά από αυτά τα απορρίμματα και τι προβλήματα δημιουργούν στο θαλάσσιο περιβάλλον και εν γένει στην ζωή μας είναι κάτι που έχει αναφερθεί άπειρες φορές από την επιστημονική κοινότητα. Όσοι δεν το γνωρίζουν καλά θα κάνουν να διαβάσουν κάποιο από τα εκατοντάδες άρθρα που υπάρχουν αναρτημένα στο διαδίκτυο, πριν επιχειρήσουν να ξαναπετάξουν το αποτσίγαρό τους ή το πλαστικό ποτηράκι του καφέ  σε κάποια από τις πανέμορφες ακτές που διαθέτει η χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου