Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο

«Ένα ανέλπιστα μεγάλο έργο, μια τεράστια «πράσινη» επένδυση προγραμματίζεται για τη Λήμνο, σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο παράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, το οποίο προγραμματίζεται να κατασκευαστεί ανοικτά της Λήμνου και συγκεκριμένα 2,5 μίλια βόρεια του ακρωτηρίου της Πλάκας.» (Βλ. σχετικό άρθρο).

Τέτοιας φύσεως έργα, ειδικά όταν πραγματοποιούνται στην περιφέρεια, μπορούν να δώσουν άλλη πνοή στην Ελλάδα. Τα περιβαλλοντικά και οικονομκά οφέλη σε βάθος χρόνου είναι μεγάλα με αντίστοιχο θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Άραγε στην Λέσβο, του προβληματικού εργοστασίου της ΔΕΗ και της κάκιστης τοπικής αυτοδιοίκησης, υπάρχει κάποιος που μπορεί να προωθήσει την ιδέα για ένα αντίστοιχο έργο που θα δώσει λύση στο πρόβλημα ηλεκτροδότησης του νησιού και θα επιτρέψει στους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Μυτιλήνης να «αναπνεύσουν»; Σε μια τέτοια περίπτωση θα ήμουν περίεργος να δω τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας....αν και πιστεύω ότι αυτό το νησί πάσχει από μία αδυναμία των κατοίκων να αντιληφθούν το πραγματικό τους συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου