Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Άπαντες …πλην Λακεδαιμονίων στα αιολικά πάρκα

«Ένας από τους πολλούς μοναχικούς δρόμους που ακολουθεί η Ελλάδα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης είναι και αυτός της ανάπτυξης των αιολικών πάρκων.
Ποιας ανάπτυξης, δηλαδή, αφού περί …μη ανάπτυξης πρόκειται, καθώς το 2009, μόλις 100 MW αιολικών έργων προστέθηκαν στην χώρα μας!» (Βλ. σχετικό άρθρο..).


Οι ρυθμοί ανάπτυξης στον συγκεκριμένο τομέα τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ακόμα και η Τουρκία παρουσίασε αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης όσον αφορά στις ΑΠΕ.
Βέβαια με την «εκπληκτική» ανάπτυξη που παρουσιάσαμε κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών σε όλους τους τομείς, θα ήταν αδύνατο να μην εμφανίσουμε «πρόοδο» και στον τομέα των ΑΠΕ.
Η νέα κυβέρνηση έχει θέσει ένα φιλόδοξο στόχο και αυτός είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να συμμετέχουν σε ποσοστό 20% επί της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας έως το 2020. Μένει να δούμε εάν, σε αυτή την δύσκολη περίοδο της οικονομικής ύφεσης για την χώρα μας, μπορούν να τεθούν οι βάσεις που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στον εν λόγω τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου