Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Συγχωροχάρτι ρύπανσης στη Μήλο από το “πράσινο” υπουργείο

«Συγχωροχάρτι για τέσσερα χρόνια παίρνει από το υπουργείο Περιβάλλοντος η S&B στη Μήλο και έτσι η εταιρεία στην οποία προεδρεύει ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος συνεχίσει να απορρίπτει ανενόχλητη τα ορυκτά της απόβλητα στο θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού, μέχρι να επιλέξει η ίδια εναλλακτική λύση διαχείρισης.» (Βλ. σχετικό άρθρο..)

...το τι εστί Κυριακόπουλος νομίζω ότι λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε από την θητεία του ως προέδρου του ΣΕΒ.
Νομίζω ότι με την 4ετή παράταση που χορήγησε το ΥΠΕΚΑ στην S&B ουσιαστικά προσπαθεί να μεταφέρει(;) την ευθύνη για την διαχείριση της παρούσας κατάστασης σε άλλον υπουργό ή ενδεχομένως και σε άλλη κυβέρνηση, ενώ το παρελθόν της χώρας μας με την χορήγηση παρατάσεων και την διαιώνιση υφιστάμενων καταστάσεων δεν μας δίνει αισιόδοξα μηνύματα.
Από εκεί και πέρα το θέμα επιβολής προστίμων και το κατά πόσο αυτά επαρκούν ως μέτρο γα την εφαρμογή της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει», είναι κάτι που έχει ήδη αναφερθεί στην από 14/10/2010 ανάρτησή μου. Το λυπηρό στην όλη υπόθεση είναι ότι για μια ακόμη φορά η χώρα μας εμφανίζεται ανίκανη να διαχειριστεί μία «μίνι» περιβαλλοντική κρίση, ενώ η παρούσα κυβέρνηση του Κου Παπανδρέου εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων στον συγκεκριμένο τομέα, ειδικά όταν βασικό της σύνθημα είναι η περιβόητη «πράσινη ανάπτυξη».
Όμως βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη βασισμένη στο περιβάλλον και ρύπανση του περιβάλλοντος είναι δύο έννοιες που δεν συνάδουν μεταξύ τους ενώ σε κάθε περίπτωση η δεύτερη αποτελεί τροχοπέδη για την πρώτη. Αυτό νομίζω ότι το ξέρουν πολύ καλά στην κυβέρνηση, αλλά για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν(;) καλύτερα από εμάς προς το παρόν φαίνεται να το αγνοούν...
Πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθώ ως δικαιολογία την παρούσα οικονομική κρίση και την αύξηση της ανεργίας..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου