Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Οταν ο Κινέζος κάνει το... δέντρο - δάσος

«Ενα τεράστιο δάσος 250.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σκοπεύει να φυτέψει η κινεζική κυβέρνηση, προκειμένου να εμποδίσει την κάλυψη του Πεκίνου από την άμμο της ερήμου Γκόμπι, αλλά και για να περιορίσει τη ρύπανση, στην πρωτεύουσα των 13 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων.»(Βλ. σχετικό άρθρο..).

Την ίδια στιγμή που στην χώρα μας οι πολιτικοί μας βγάζουν την πίστη για να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο για την προστασία της βιοποικιλότητας, η Κίνα, που αποτελεί ένα εκ των μεγαλυτέρων ρυπαντών παγκοσμίως, επενδύει κυριολεκτικά στο πράσινο για να αντιμετωπίσει φυσικές καταστροφές και να δώσει ανάσα στο φυσικό περιβάλλον.
Εμείς ενδεχομένως μπορούμε να συνεχίσουμε ανενόχλητοι την δόμηση ακόμη και σε μπαζωμένα ρέματα και μετά να κλαιγόμαστε για τις καταστροφές που προκαλούνται έπειτα από κάθε καταιγίδα. Είπαμε, περιβαλλοντικά τα πάμε καλά ως έλληνες, αλλά ακόμα απέχουμε αρκετά από το να αντιληφθούμε ότι περιβαλλοντική συνείδηση είναι κάτι περισσότερο από την ανακύκλωση και τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου