Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Νέο σκάνδαλο για χάρη της S&B στη Μήλο

«Στο ακροατήριο παραπέμπεται η υπόθεση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της Μήλου από την S&Β, μετά την δίωξη που είχε ασκήσει προ τριετίας ο Εισαγγελέας.
Εκτός απροόπτου αναβολής, η υπόθεση είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί αύριο και αφορά το φάκελο που είχε διαβιβαστεί στη δικαιοσύνη από το τέως υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ αμέσως μετά την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 392.000 ευρώ στην βιομηχανία ορυκτών για την διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων της.» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

...και διαβάζω στο άρθρο: «Η υπόθεση όμως κινδυνεύει να βγάλει στον «αφρό» την βιομηχανία καθώς το ψαλίδισμα των οδοιπορικών στο υπουργείο Περιβάλλοντος καθιστά αδύνατη την μετακίνηση των επιθεωρητών στο νησί, οι οποίοι έχουν κληθεί για να καταθέσουν στο δικαστήριο της Σύρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΥΠΕΚΑ σκέφτεται να μην εκπροσωπηθεί στην δίκη, παρά το γεγονός ότι οι μαρτυρίες των επιθεωρητών είναι πολύ σημαντικές για να σχηματίσει το δικαστήριο εικόνα για τις πραγματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον της Μήλου από τις δραστηριότητες της S&B.».
Μα είναι σοβαροί; Χωράνε περικοπές σε τέτοιου είδους σοβαρές υποθέσεις; Σε άλλες Υπηρεσίες και για «γελοίες» μετακινήσεις προσωπικού βρίσκονται χρήματα! Εκτός και αν το ψαλίδισμα των οδοιπορικών χρησιμοποιείται στην συγκεκριμένη υπόθεση ως δικαιολογία! Στο συγκεκριμένο θέμα έχω αναφερθεί και με την από 01/12/2010 ανάρτησή μου. Θέλω να πιστεύω ότι από το ΥΠΕΚΑ δεν θα τολμήσουν να μην στείλουν τους επιθεωρητές στο δικαστήριο...γιατί σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται υπεύθυνοι για οποιαδήποτε «περίεργη» τροπή πάρει η συγκεκριμένη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου