Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΔΕΗ: οι γεωτρήσεις για τη γεωθερμία ξεκινούν από τη Λέσβο

«Ο διευθύνων σύμβουλος της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» Ι. Τσιπουρίδης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, τη ΝΕΤ FM, δήλωσε ότι από τη Λέσβου θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων. Ο κ. Τσιπουρίδης τόνισε τη σημασία της συναίνεσης των τοπικών κοινωνιών ως βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τη γεωθερμία, με στόχο να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης.» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

Η χρήση της γεωθερμίας ως Α.Π.Ε., συγκρινόμενη με συμβατικές μορφές ενέργειας, συνοδεύεται από μια σειρά πλεονεκτημάτων τα οποία την καθιστούν ως μία περιβαλλοντικά συμβατή μορφή ενέργειας (βλ. σχετικά).
Σε πρώτη φάση δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι η εκπόνηση των συγκεκριμένων έργων δεν θα συνοδευτεί από τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού των όποιων περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η μόνη μου ανησυχία, όσον αφορά στην Λέσβο, είναι οι αντιδράσεις που τυχόν θα υπάρξουν από την τοπική κοινωνία. Μία κοινωνία η οποία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανεκτική απέναντι στην λειτουργία ενός εργοστασίου της ΔΕΗ το οποίο επιβαρύνει επί σειρά ετών τον αέρα και την θάλασσα της πόλης της Μυτιλήνης. Μια κοινωνία που πολλές φορές εμφανίζεται εξαιρετικά φοβική απέναντι σε καινοτόμες ιδέες και δημιουργίες που δεν σχετίζονται με το άμεσο οικονομικό της συμφέρον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου