Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ξεβράζουν δηλητήριο με χρώμιο 50 φορές πάνω από το κανονικό

«Έγγραφο φωτιά με το οποίο ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για την προστασία της δημόσιας υγείας απέστειλε προ τριμήνου στο ΥΠΕΚΑ ο δήμος Τανάγρας, με αφορμή τα ανησυχητικά ευρήματα από δείγματα υγρών αποβλήτων, που ελήφθησαν από αγωγό της εταιρείας Μαϊλλης.
Το έγγραφο υπογράφει ο δήμαρχος της περιοχής κ. Ευάγγελος Γεωργίου και ζητά την άμεση συνδρομή των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ύστερα από την διαπίστωση ότι το δείγμα περιείχε συγκέντρωση χρωμίου 2.580 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, δηλαδή 50 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο!»(Βλ. σετικό άρθρο..).

Άραγε θα βγουν πάλι κάποιοι και θα προσπαθήσουν να μας πείσουν για την καταλληλότητα των αγροτικών προϊόντων της Βοιωτίας; Τουλάχιστον ας μην νομίζουν ότι όλοι οι Έλληνες είναι ηλίθιοι ή δεν ενημερώνονται.
Πάντως σε κάθε περίπτωση, επειδή το τίμημα της ρύπανσης δεν πρέπει να το πληρώνουν ούτε οι αγρότες αλλά ούτε και οι καταναλωτές, ας φροντίσει επιτέλους το ανάλγητο κράτος να εφαρμόσει τους νόμους και να προστατέψει το περιβάλλον και την υγεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου