Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στα όπλα η Μάνη για τις ανεμογεννήτριες

«Όποιος τολμήσει να βάλει ανεμογεννήτριες στη Μάνη έχει κάνει λάθος. Θα τον παλουκώσουμε πάνω στις ανεμογεννήτριες» δηλώνουν εξοργισμένοι οι Μανιάτες αντιδρώντας στις μεθοδεύσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος με απόφαση του επιχειρεί να ξεπεράσει την απαγόρευση τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην περιοχή λογω του χαρακτηρισμού της συγκεκριμένης περιοχής σε Natura και Ζώνη Ειδικής Προστασίας. Σε πρόσφατη απόφαση του ο κ. Παπακωνσταντίνου δίνει το πράσινο φως για την κατασκευή αιολικών πάρκων στα βουνά της Μάνης αλλά και άλλων προστατευμένων περιοχών, υπό την προϋπόθεση ότι οι ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν θα διαθέτουν… ειδικό ραντάρ που θα τις σταματάει όταν πλησιάζει σμήνος πουλιών.» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

Δύσκολα τα πράγματα για τον Κο Παπακωνσταντίνου. Έδωσε το ''πράσινο'' φως, για ''πράσινη'' ενέργεια (αιολικά πάρκα), εντός ''πράσινης'' περιοχής (Natura). Ε, πως να αντέξουν τόσο «πράσινο» οι Μανιάτες - γνωστοί για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις - και αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση. Λειτουργώντας ως «μακρινοί απόγονοι» του Βλαντ Γ΄ Τσέπες, γνωστού στο ευρύ κοινό ως Βλαντ Δράκουλα ή Ανασκωλοπιστή, απειλούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να τιμωρήσουν τους κακούς εισβολείς με την μέθοδο του παλουκώματος!!!
Πέρα πάντως από την πλάκα, νομίζω ότι η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος απαιτεί την επίδειξη της δέουσας σοβαρότητας τόσο από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος όσο και των κατοίκων της περιοχής. Δεν είναι δυνατόν το ''πράσινο'' να έρχεται σε κόντρα με το ''πράσινο''. Οφείλουν να συμβαδίζουν για το καλό τόσο των επενδυτικών έργων πράσινης ανάπτυξης όσο και για το ίδιο το περιβάλλον και την ανάγκη που υπάρχει για σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου