Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Φτιάχνουν θαλάσσιο πάρκο δίπλα στο «σφαγείο» δελφινιών

«Ακούγεται σαν κακό αστείο αλλά η ιαπωνική πόλη Taiji, όπου κάθε χρόνο σφαγιάζονται εκατοντάδες δελφίνια στο πλαίσιο ενός βάρβαρου κυνηγιού, κατασκευάζει θαλάσσιο πάρκο όπου οι τουρίστες θα μπορούν να παίξουν με τα θηλαστικά.
Το πάρκο θα βρίσκεται πολύ κοντά στον κόλπο όπου πραγματοποιείται το ετήσιο κυνήγι δελφινιών. Παρά την πρωτοβουλία, αξιωματούχοι της πόλης Taiji διαβεβαιώνουν ότι η σφαγή των δελφινιών θα συνεχιστεί κανονικά.» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

Εάν αυτή τη στιγμή γράψω ότι ακριβώς μου έρχεται στο μυαλό τότε αρκετοί θα με χαρακτηρίσουν ως μεγάλο ρατσιστή. Κάποια πράγματα δυστυχώς δεν μπορώ ή ενδεχομένως και να μην θέλω να τα επεξεργαστώ με την λογική, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με την αφαίρεση της ζωής οποιουδήποτε πλάσματος. Στην περίπτωση της πόλης Taiji η μεγαλύτερη τιμωρία θα ήταν να μην πατήσει ούτε ένας τουρίστας, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας αφενός για την άδικη σφαγή των δελφινιών που συντελείται εκεί και αφετέρου για την υποκρισία των Γιαπωνέζων που τολμούν να κατασκευάσουν θαλάσσιο πάρκο μέσα σε μια αιματοκυλισμένη από τους ίδιους θάλασσα.
Για τα δελφίνια βέβαια σωτηρία δεν υπάρχει, καθώς είτε θα αποτελέσουν «εκλεκτή λιχουδιά» για τους παμφάγους Ιάπωνες, είτε θα υποχρεώνονται σε διάφορα ακροβατικά φυλακισμένα σε κάποιο θαλάσσιο πάρκο ανά τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου