Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Διημερίδα για τη σωτηρία ψαράδων και δελφινιών από την υπεραλίευση

«Με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη πραγματοποιήθηκε διήμεριδα με θέμα την προστασία των κητωδών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της επιστήμης, της πολιτικής που χαράσσεται και της εφαρμογής της. Στη διημερίδα συμμετείχαν η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων Μαρία Δαμανάκη, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔ Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κάρλ Φάλκενμπεργκ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Λούι Ψυχογιός και διακεκριμένοι επιστήμονες.» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

Νομίζω ότι όλη η ουσία του άρθρου συμπυκνώνεται σε ένα απόσπασμα της δήλωσης του Κου Αρσένη: «Κάποιοι πιστεύουν ότι στη βαθιά κρίση που βιώνει η χώρα μας αυτά τα ζητήματα είναι θέματα πολυτελείας. Πιστεύω βαθιά ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας για να βοηθήσουμε τη χώρα μας είναι να κάνουμε σωστά τη δουλεία μας ο καθένας στο τομέα του.»
Εγώ με την σειρά μου θα συμπληρώσω ότι επί πολλές δεκαετίες όλοι μας - πολίτες και πολιτικοί - κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να οδηγήσουμε την χώρα μας στην σημερινή οικονομικά τραγελαφική κατάσταση που βιώνουμε. Όσον αφορά δε στο κομμάτι του περιβάλλοντος....εδώ δεν κάναμε τα αυτονόητα όταν η (ατομική) οικονομική μας κατάσταση το επέτρεπε. Τώρα απλώς έχουμε και μιας πρώτης τάξεως δικαιολογία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου