Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Σκότωσαν φώκια με καραμπίνα στη Ρόδο!

«Πυροβολημένη με καραμπίνα που χρησιμοποίησε σκάγια για αγριογούρουνα, βρέθηκε μια αρσενική μεσογειακή φώκια, μήκους 2,5 μέτρων και βάρους 300 κιλών, σε βραχονησίδα κοντά στη Ρόδο.
«Πρόκειται για το έκτο περιστατικό ηθελημένης θανάτωσης φώκιας από τις αρχές του έτους», τόνισε η οργάνωση MOm που εξέτασε το άτυχο θηλαστικό.» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

Άλλος ένας «εκλεκτός» εκπρόσωπος της παράκτιας αλιείας ξανά σε «δράση». Και μην βγει κανένας και μου πει ότι μπορεί να υπερβάλω και ότι κατηγορώ άνευ αποδεικτικών στοιχείων συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών της θάλασσας, διότι το μόνο που θα μου αποδείξει είναι ότι ενδεχομένως ζει στο βουνό ή σε άλλη χώρα! Από τις επαφές που έχω τόσα χρόνια με τον συγκεκριμένο κλάδο αλιέων και από συζητήσεις που έχω κάνει μαζί τους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους, γνωρίζω από πρώτο χέρι την αντίληψη πολλών εξ αυτών για τα θαλάσσια θηλαστικά. Αυτά και οι ερασιτέχνες αλιείς είναι οι βασικοί ανταγωνιστές τους στο θαλάσσιο περιβάλλον. Και αν για τους δεύτερους περιορίζονται σε απειλές και καταγγελίες στις Λιμενικές Αρχές, για τα πρώτα φτάνουν μέχρι και την δολοφονία (αποδεικνύεται και από ανεπίσημες μαρτυρίες τους, αλλά και από αυτοψίες σε νεκρά θαλάσσια θηλαστικά τα οποία έφεραν πάνω τους τμήματα επαγγελματικών αλιευτικών εργαλείων και τραύματα μου μαρτυρούν ανθρώπινη παρέμβαση).
Επειδή η εποχή που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη για όλους μας και με δεδομένο ότι το επάγγελμα του παράκτιου αλιέα περνάει κρίση, νομίζω ότι περιστατικά όπως αυτό της Ρόδου μπορούν πολύ εύκολα να ξανασυμβούν. Η μόνη ελπίδα που υπάρχει είναι να βρεθεί κάποια Λιμενική Αρχή που να ασχοληθεί σοβαρά με ένα τέτοιο περιστατικό και να καταφέρει να παραπέμψει έστω και έναν από αυτούς τους εγκληματίες στην δικαιοσύνη και αντίστοιχα να υπάρξει μία παραδειγματική ποινή. Κάτι τέτοιο όμως μοιάζει εξαιρετικά αισιόδοξο, ίσως και ουτοπικό για την χώρα μας...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου