Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«Πράσινο νησί» ο Αη Στράτης

«Το πρώτο «πράσινο» ελληνικό νησί θα είναι ο Αη Στράτης, αφού υπεγράφη συμφωνία για αποκλειστική παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και ο δήμος Άη Στράτη υπέγραψαν σήμερα τον προϋπολογισμό των "πράσινων" έργων, ο οποίος αγγίζει τα 8,9 εκατ. ευρώ. Τα έργα θα έχουν ερευνητικό χαρακτήρα και περιλαμβάνουν σχέδιο ενεργειακής αυτάρκειας του νησιού από ανανεώσιμες πηγές και από τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον.» (Βλ. σχετικό άρθρο..)

Πρόκειται για ένα ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο όλοι οι λογικά σκεπτόμενοι και περιβαλλοντικά ευαίσθητοι πολίτες εύχονται να στεφθεί με επιτυχία. Γιατί η επιτυχία του Αη Στράτη θα δώσει το έναυσμα ώστε μετά από πράσινα μικρά νησιά και χωριά να δούμε σταδιακά και πράσινες πόλεις.
Την ίδια στιγμή που η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) δείχνει να παραμένει αμετανόητη ως προς την επέκταση της χρήσης πυρηνικής ενέργειας, παρά την καταστροφή στην Φουκοσίμα (βλ. σχετικά), το project του Αη Στράτη δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της παραγωγής «καθαρής» ενέργειας τουλάχιστον στη χώρα μας.
Εύχομαι απλώς να μην αποδειχθώ υπερβολικά αισιόδοξος ή ρομαντικός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου