Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Το «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» εθνικός φορέας του ΟCEAN 2012 στην Ελλάδα

«Επίσημη συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ με το δίκτυο OCEAN 2012, την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη διαμόρφωση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στη βάση της αειφόρου αλιείας και την προώθηση οικολογικής «γαλάζιας» ανάπτυξης στα θαλάσσια οικοσυστήματα μας.
Το Δίκτυο OCEAN 2012 δημιουργήθηκε το 2009 με στόχο την προώθηση της αειφόρου αλιείας και την εφαρμογή μέτρων αλιευτικής διαχείρισης μέσα από τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Ήδη βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης και πλήρους ανάπτυξης. Στο Δίκτυο συμμετέχουν 39 ομάδες μέλη από 13 χώρες της ΕΕ.» (Βλ. σχετικά..).

Πολύ σημαντική αυτή η ανάληψη δράσης από το Αρχιπέλαγος. Εύχομαι να αποτελέσει την φωνή όχι μόνο της παράκτιας αλιείας, αλλά κάθε μορφής αλιευτικής δραστηριότητας (επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής), που συντελείται με τρόπο συμβατό με την αειφόρο διαχείριση των ιχθυαποθεμάτων. Εξάλλου νομίζω ότι όταν αναφέρεται σε «δίκαιη και ισότιμη χρήση των υγιών ιχθυαποθεμάτων», εννοεί για όλους τους αλιείς και όλες τις αλιευτικές μεθόδους.
Από εκεί και πέρα ως προς την πρωτοβουλία του να λειτουργήσει ως «μοχλός πίεσης προς τις ελληνικές αρχές», απλώς του εύχομαι καλή επιτυχία στην μάχη του με την ελληνική αλιευτική μικροπολιτική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου