Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

«Οφείλουμε να αποτελειώσουμε τώρα την πυρηνική βιομηχανία»

«Η εξελισσόμενη τραγωδία στη Φουκουσίμα ξυπνάει μνήμες από το ατύχημα του Τσερνόμπιλ στο τέλος του Απρίλη του 1986 και φέρνει ξανά στο προσκήνιο το «καυτό» ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας.
Από τη μια μεριά υπάρχει η κοινή γνώμη, που είναι γενικώς κατά των πυρηνικών επενδύσεων για την παραγωγή ενέργειας, και από την άλλη, μια τεράστια βιομηχανία και ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και κυβερνήσεων.» (Βλ. σχετικό άρθρο..)

Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του Kumi Naidoo (εκτελεστικός γενικός διευθυντής της Διεθνούς Greenpeace), στην Ελευθεροτυπία. Η τραγωδία στη Φουκοσίμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει ανεκμετάλλευτη από όλους τους φορείς και πολίτες που τάσσονται κατά της χρήσης πυρηνικής ενέργειας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μιλάμε για απλή μάχη, αλλά για πόλεμο ενάντια σε πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα. Εάν δεν γίνει κάτι άμεσα και στην πορεία ξεπεραστεί το πρόβλημα στην Ιαπωνία, τότε πολύ φοβάμαι ότι το θέμα αργά ή γρήγορα θα ξεχαστεί, αφού ούτως ή άλλως δεν θα διατηρείται στην κορυφή της επικαιρότητας από τα ίδια τα Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου