Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

«Η δόμηση σκοτώνει τις καρέτα - καρέτα»

«Αντί να συνδυαστούν οι ήπιες μορφές ανάπτυξης με την παρουσία της καρέτα-καρέτα στη δεύτερη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας στην Κυπαρισσία, που πρέπει να λειτουργεί σαν τουριστικός «κράχτης», το ΥΠΕΚΑ κάνει τον... τροχονόμο στην ανεξέλεγκτη δόμηση.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προγραμματίζεται η κατασκευή πενήντα πολυτελών κατοικιών, παρακείμενων στον αιγιαλό μεταξύ των περιοχών Αγιαννάκη και Ελαίας και η διάνοιξη (χωρίς μελέτη και έγκριση περιβαλλοντικών όρων) πέντε δρόμων κάθετης πρόσβασης στην παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας, καταγγέλλει το MEDASSET.» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν η συγκεκριμένη καταγγελία του MEDASSET ευσταθεί, αλλά επειδή στην Ελλάδα έχουμε χορτάσει από κάθε είδους ευτράπελα που συμβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν στο προσεχές διάστημα έβλεπα στην εν λόγω περιοχή να ξεφυτρώνουν διάφορα «πολυτελή» οικοδομικά εκτρώματα.
Όμως σε περίοδο οικονομικής και οικοδομικής κρίσης είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με το που πάνε και αφήνουν τα αυγά τους οι καρέτα καρέτα; Σαφέστατα και όχι! Απλώς με την δική μας στενόμυαλη ελληνική λογική θα κοιτάξουμε να πατήσουμε επί πτωμάτων - ουσιαστικά και όχι μεταφορικά - για να εξυπηρετήσουμε τα άμεσα ή μεσοπρόθεσμα οικονομικά μας συμφέροντα, αδιαφορώντας για τυχόν εναλλακτικές μορφές επενδύσεων που θα εκμεταλλεύονται δημιουργικά και δεν επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου