Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Πάνω από 250 δισ. μικροσωματίδια πλαστικού στη Μεσόγειο

«Σε κίνδυνο βρίσκεται η Μεσόγειος καθώς μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού, συνολικά γύρω στα 250 δισεκατομμύρια κομμάτια, επιπλέουν στα νερά της.» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

Όσο δεν συνειδητοποιούμε ότι με την οποιαδήποτε αρνητική δράση μας στο περιβάλλον ξεκινάμε την δημιουργία ενός κύκλου, του οποίου αρχή και τέλος είμαστε εμείς, τόσο θα συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε φαινόμενα όπως αυτό που αναφέρεται στο ανωτέρω άρθρο. Αποτελούμε τους μεγαλύτερους βιαστές του φυσικού περιβάλλοντος, αγνοώντας επιδεικτικά τα μηνύματα που το τελευταίο μας στέλνει επί χρόνια και ως εκ τούτου κινδυνεύουμε να καταντήσουμε οι ιδανικότεροι αυτόχειρες!
Παρόλο που τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη πρόοδος στον τομέα ευαισθητοποίησης του κόσμου αναφορικά με την προστασία και αειφόρο διαχείριση του περιβάλλοντος, εντούτοις υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί προκειμένου να φτάσουμε σε σημείο να μιλάμε ότι το ποσοστό της αρνητικής ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον είναι τέτοιο που δεν θα επηρεάζει την μελλοντική βιωσιμότητά του και εν γένει την ζωή μας. Γι΄αυτό εξάλλου είναι σημαντικό τα κράτη να επενδύουν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των πολιτών τους και ειδικά της νέας γενιάς, προκειμένου να οικοδομείται από νωρίς και να στηρίζεται σε γερά θεμέλια η περιβαλλοντική συνείδηση όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου