Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τσιγάρο µόνο µε ποτό και φόρο

«Νέες ρυθµίσεις για την απαγόρευση του καπνίσµατος ανακοινώνει την προσεχή εβδοµάδα η κυβέρνηση, προκειµένου να σταµατήσει το νόθο καθεστώς που ισχύει, µε τη σχεδόν ολοκληρωτική ακύρωση του ισχύοντος νόµου.
Οπως έγινε γνωστό,η κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσειτον νόµο για την απαγόρευση του καπνίσµατος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισµα για τους πελάτες τους. Σύµφωνα µε όσα µελετά η κυβέρνηση, το κάπνισµα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ, συγκεκριµένα στα κέντρα διασκέδασης (µπουζούκια, µιούζικ χολ, ντίσκο κ.λπ.), στα µπαρ κάθε µορφής και στα καζίνα. » (Βλ. σχετικό άρθρο..)

Τελικά η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει ένα θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην προστασία της υγείας των πολιτών αυτής της χώρας. Όλοι όσοι δεν γουστάρουμε το κάπνισμα στο τέλος θα «καταντήσουμε παχύσαρκοι» καθώς μόνο στις ταβέρνες θα βρίσκουμε (;) την ησυχία μας από τον καπνό και τους κάθε λογής θεριακλήδες. Με λίγα λόγια δεν έχουμε επιλογή! Εάν θέλω να πιω ένα ποτό είμαι καταδικασμένος να επιβαρύνω την υγεία μου!
Το δε γελοίο της όλης υπόθεσης είναι ότι τα έσοδα από τους φόρους που θα πληρώνουν τα καταστήματα στα οποία θα επιτρέπεται το κάπνισμα, θα πηγαίνουν στο ΕΣΥ για την βελτίωση των υποδομών στα νοσοκομεία! Με λίγα λόγια η κυβέρνηση μας λέει ότι μπορούμε άνετα να επιβαρύνουμε την υγεία μας καθώς μετά θα απολαμβάνουμε σύγχρονης και αναβαθμισμένης υγειονομικής περίθαλψης!
Είπαμε να κάνουμε θυσίες στον βωμό της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, αλλά το να μπαίνει το οικονομικό όφελος ως προτεραιότητα έναντι της υγείας των πολιτών τότε.....
Πραγματικά λυπάμαι για την συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου