Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Προειδοποίηση Κομισιόν για παραλείψεις στην προστασία των ελληνικών θαλασσών

«Έκκληση στην Εσθονία, την Ελλάδα, τη Φινλανδία και τη Μάλτα απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία της ΕΕ, η οποία τις υποχρεώνει να καταστρώνουν θαλάσσιες στρατηγικές για την προστασία των θαλασσών τους.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, «οι συγκεκριμένες χώρες παρέλειψαν να ενημερώσουν την Επιτροπή σχετικά με τη μεταφορά της οδηγίας πλαίσιο για τη θαλάσσια στρατηγική, η οποία θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουλίου 2010». (Βλ. σχετικό άρθρο..)

Διαβάζω ότι οι διαδικασίες για την ενσωμάτωση της οδηγίας για την Θαλάσσια Στρατηγική έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15/07/10. Λογικά λοιπόν θα έπρεπε η όλη διαδικασία να είχε προωθηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση........, αλλά προφανώς τότε ήταν άλλες οι «προτεραιότητες»! Τώρα, εντός δύο μηνών πρέπει να ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ενέργειες της χώρας μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Την 03/01/2011 τελείωσε η δημόσια διαβούλευση αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Θαλάσσια Στρατηγική και από τότε έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας. Ελπίζω να είμαστε εγκαίρως έτοιμοι και να μην χρειαστεί για μία ακόμη φορά να παραπεμφθούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας στο εθνικό μας δίκαιο και βεβαίως να κληθούμε εκ νέου να πληρώσουμε πρόστιμο σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου