Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Κουκουλοφόροι λαθροκυνηγοί κατά πτηνών του Αμβρακικού!

«Οι λαθροκυνηγοί στον, κατ’ ευφημισμόν προστατευόμενο, υδροβιότοπο του Αμβρακικού αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο. Το νέο εγκληματικό περιστατικό σημειώθηκε κατά της σπάνιας πανίδας του πολύπαθου αυτού υδροβιότοπου, στον οποίο ζουν μοναδικά είδη ψαριών και πτηνών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, κυρίως από παράνομες ανθρώπινες δράσεις.
Την περασμένη Κυριακή μέλη της Ορνιθολογικής Εταιρείας έγιναν μάρτυρες μιας καλά οργανωμένης επιδρομής στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού, όταν εννέα κουκουλοφόροι (!) με πέντε ταχύπλοα σκάφη σκότωσαν 50 Φαλαρίδες, πάπιες και άλλα πουλιά, ενώ τρόμαξαν και τους αργυροπελεκάνους, που άφησαν προσωρινά τις φωλιές τους γεγονός που, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγή τους.» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

...τι να το κάνουμε οποιοδήποτε θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της βιοποικιλότητας όταν ο τομέας που πάσχουμε σ' αυτή την χώρα είναι η αστυνόμευση και επιβολή αυστηρών κυρώσεων. Οι συγκεκριμένοι λαθροθήρες ενεργούν γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι οι πράξεις τους θα μείνουν ατιμώρητες. Ελπίζω η Κα Μπιρμπίλη να το έχει λάβει σοβαρά υπόψη της αυτό!
Αυτό όμως που πραγματικά μου προκάλεσε θυμηδία είναι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι φροντίζουν ώστε θα θηράματά τους να μην πάνε χαμένα και έτσι τα διαθέτουν σε ταβέρνες της περιοχής τους!! Μου θυμίζουν τα αντίστοιχα «καλόπαιδα» που ασχολούνται με την ερασιτεχνική αλιεία, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν καλύτερα και από πολλούς επαγγελματίες αλιείς τόσο στον τρόπο καταδυνάστευσης της θαλάσσιας πανίδας όσο και στην προώθηση αυτής στην αγορά. Με αυτό όμως το θέμα θα ασχοληθώ κάποια άλλη στιγμή για να μην ξεφύγω από την θεματολογία της παρούσας ανάρτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου