Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΕ: η ΕΕ θα υπερβεί τον στόχο της

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αισιόδοξη καθώς εκτιμά ότι θα υπερβεί τον στόχο που έχει θέσει για το 2020 να παράγει το 20% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (EWEA).» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

Πολύ αισιόδοξη η πρόβλεψη και μακάρι το ποσοστό να υπερβεί και το 20,7%, όπως αναφέρεται σχετικά στο ανωτέρω άρθρο. Προσωπικά αυτό που με απασχολεί είναι η χώρα μας να καταφέρει να εκπληρώσει τους πολύ αισιόδοξους στόχους που έχει θέσει αναφορικά με την παραγωγή ενέργειας από Α.Π.Ε. και να μην φτάσουμε στο τέλος να μιλάμε για τα διάφορα προβλήματα που ανέκυψαν στην πορεία και εμπόδισαν την πλήρη υλοποίηση του προγράμματος.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι η Ελλάδα είμαστε εμείς και όχι οι εκάστοτε κυβερνώντες. Ως εκ τούτου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοούμε ή να αποποιούμαστε την ευθύνη που έχουμε για την εξέλιξη των πραγμάτων στην χώρα μας, που σαφέστατα επηρεάζεται από την στάση (φιλοσοφία) ζωής του καθενός μας, αλλά και την ικανότητά μας να κρίνουμε και να αξιολογούμε την εκάστοτε πολιτική κατάσταση και πολιτικό σύστημα που βιώνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου