Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Σφαγή για 9.000 φάλαινες

«Το παράνομο-ανελέητο κυνήγι, με το πρόσχημα επιστημονικού προγράμματος παρακολούθησης, κητωδών μοιάζει να παίρνει τέλος, με κύριο πρωταγωνιστή τον ιαπωνικό στόλο, που τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει σκοτώσει επισήμως 9.000 φάλαινες, είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Η ανακοίνωση της ιαπωνικής υπηρεσίας αλιείας ότι η περίοδος φαλαινοθηρίας έληξε νωρίτερα ίσως να είναι προάγγελος του τερματισμού αυτής της σφαγής, αναφέρει το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, που κατόπιν (επικοινωνίας) ενημέρωσης με το διεθνές τμήμα επισημαίνει:» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

Το γιατί βγαίνει τώρα η GreenPeace και κάνει ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο θέμα μόνο η ίδια γνωρίζει! Στην παρούσα όμως φάση και με δεδομένο ότι τα γιαπωνέζικα φαλαινοθηρικά επιτέλους αποχωρούν από την Ανταρκτική (Βλ. σχετικά), νομίζω ότι αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο είναι οι ακτιβιστές των Sea Shepherd. Όποιος έχει διαβάσει την σχετική αρθρογραφία για την φαλαινοθηρία και την δράση των ακτιβιστών της προαναφερθείσας οργάνωσης τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι καταλαβαίνει απόλυτα το εννοώ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου