Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Διεθνής της πράσινης ανάπτυξης με την Ελλάδα απούσα

«Ελαμψε διά της απουσίας της η χώρα μας από μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, στην οποία παρουσιάστηκε η πόλη του μέλλοντος με ενεργειακή αυτονομία από τον ήλιο και πλήρη ανακύκλωση.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι γνωστά στους Ελληνες για τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα υπερμεγέθη εμπορικά κέντρα, όμως ελάχιστοι γνωρίζουν ότι αυτή η μικρή χώρα με τον τεράστιο ενεργειακό πλούτο βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία της πράσινης ανάπτυξης.
Στα Εμιράτα συντελείται σήμερα μια κοσμογονία που βλέπει το μέλλον και οραματίζεται την κοινωνία αλλά και την οικονομία του αύριο. Τώρα, που έχουν τους πόρους και το όραμα, επενδύουν τεράστια ποσά προκειμένου να αποκτήσουν γνώση, τεχνολογία και οργάνωση που θα τους επιτρέψει να επιβιώσουν στη μετά το πετρέλαιο εποχή.»(Βλ. σχετικό άρθρο..).


...εμείς λοιπόν, αφού ούτε πόρους έχουμε, αλλά και το όραμά μας έχει χαθεί κάπου ανάμεσα στην οικονομική κρίση, την τρόικα και τις «κοινωνικές ταραχές», αποφασίσαμε ότι η αποχή είναι η ενδεδειγμένη λύση. Ακόμα και μόνο υπό το πρίσμα της επικοινωνιακής τακτικής να το δει κάποιος - που σαφέστατα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό - η συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης ήταν εντελώς άστοχη. Θα επισημάνω για άλλη μία φορά ότι όλη η προεκλογική καμπάνια του Κου Παπανδρέου βασίστηκε (επικοινωνιακά), πάνω στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης!!
Όπως και να έχει, με αυτά που διαβάζω στο άρθρο της Ελευθεροτυπίας πραγματικά απογοητεύομαι γιατί συνειδητοποιώ ότι τουλάχιστον στον περιβαλλοντικό τομέα ως χώρα είμαστε ακόμα ''Μπανανία''. Άραγε υπάρχει αντίλογος σ' αυτό; Γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το εν λόγω άρθρο «την ώρα που στην Ελλάδα μιλάμε ακόμη για χωματερές, λες και είμαστε στον περασμένο αιώνα, ο υπόλοιπος κόσμος ανακυκλώνει τα πάντα, χωρίς να αφήνει σχεδόν καθόλου υπολείμματα για θάψιμο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου