Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ασπρόπυργος: εκτός ελέγχου η ρίψη επικίνδυνων αποβλήτων

«Το Θριάσιο Πεδίο βρίθει παράνομων χωματερών στις οποίες αποτίθενται επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα, όπως καταγγέλουν τοπικοί φορείς.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Σκάι, κατά τις νυχτερινές ώρες βυτιοφόρα αδειάζουν ανεξέλεγκτα επικίνδυνα απόβλητα σε διάφορες “αυτοσχέδιες” χωματερές.» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

...διαβάζω στο παραπάνω άρθρο ότι παρόλο που οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί, η παράνομη απόρριψη τοξικών αποβλήτων συνεχίζεται. Πολύ εύλογα λοιπόν θα αναρωτηθεί κάποιος για το πως είναι δυνατόν να ασκείται έλεγχος σε μια παράνομη δραστηριότητα και αυτή αντί να περιοριστεί ή να σταματήσει, αντιθέτως συνεχίζεται. Οι πιθανές απαντήσεις είναι τρεις:
α) Ο έλεγχος ασκείται σε χρονικά διαστήματα διαφορετικά από αυτό που λαμβάνει χώρα η παράνομη δραστηριότητα είτε από ανικανότητα των ελεγκτικών αρχών, είτε από λάθος πληροφόρηση που διαθέτουν.
β) Ο έλεγχος ασκείται κανονικά αλλά οι επιβληθείσες κυρώσεις είναι τόσο αστείες που συμφέρει τους παραβάτες να αδειάζουν τα απόβλητά τους ανεξέλεγκτα, παρά να τα επεξεργαστούν σύμφωνα με ισχύοντες περιβαλλοντικούς όρους.
γ) Υπάρχουν ανακατεμένα «υψηλά» πρόσωπα που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται..!
Διαλέγετε και παίρνετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου