Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Ελλήνων εκπροσώπων και ΕΕ για εφαρμογή περιβαλλοντικής νομοθεσίας

«Χθες 17 Φεβρουαρίου, έλαβε χώρα η τακτική συνάντηση – δέσμη μεταξύ των εκπροσώπων των Ελληνικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την επισκόπηση της εφαρμογής της κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην Ελλάδα.» (Βλ. σχετικό άρθρο..).

Από το παραπάνω άρθρο θα σταθώ ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι: «Οι συγκροτημένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις των Ελλήνων εκπροσώπων, κατά την εν λόγω συνάντηση, και η παρουσίαση των πρωτοβουλιών και των μέτρων που έχουν ληφθεί στους ευαίσθητους περιβαλλοντικούς τομείς, εκεί όπου άλλωστε παρατηρούνται τα προβλήματα κατά την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας, κατέδειξαν τη σημαντική πρόοδο που συντελέστηκε και συνεχίζεται με συστηματικό και αμείωτο ρυθμό, με σκοπό την ουσιαστική αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων. Επίσης παρουσιάστηκαν και τεκμηριώθηκαν, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, ο σχεδιασμός-προγραμματισμός καθώς επίσης τα θεσμικά και οικονομικά μέτρα, που έχουν λάβει οι Ελληνικές αρχές, για να επιτύχουν την καλύτερη συμμόρφωση της χώρας κατά την εφαρμογή της κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας.»

Σαφέστατα, ακόμη είμαστε πολύ πίσω σε θέματα περιβάλλοντος, ενώ δεν λείπουν τα λάθη ακόμα και σε επικοινωνιακό επίπεδο, όπως η απουσία της χώρα μας από την Διεθνή διοργάνωση για την πράσινη ανάπτυξη στο Αμπου Ντάμπι. Από την άλλη μεριά όμως φαίνεται, ότι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος εργάζονται και προσπαθούν, μέσα στην όλη προβληματική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, να δείξουν κάποιο έργο. Εύχομαι όλοι τους οι σχεδιασμοί να υλοποιηθούν και η αποτίμηση που θα γίνει στο τέλος της θητείας τους να αφήσει ικανοποιημένους τόσο τους ίδιους όσο και τους πολίτες του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου